Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

H36o60n17z10a 10V63r63á86n16a

24. 8. 2014 13:34

Já jsem tedy nijak nezaznamenal snahy Prague pride zakázat. Ano, bylo možné si přečíst (poslechnout) spoustu argumentů proti tomuto pochodu jako oslavu neheterosexuální orientace. Nevím totiž, že by v CR byli nějak homosexuálové a lesby nějak diskriminovaní (což byl údajně prvotní cíl pochodu - protest proti diskrimminaci homosexuálů)...  A těmi adopcemi ....  Fakt je ten, že (řečeno ekonomicky) zde poptávka přbíjí nabídku. Ano, to že jsou dětské domovy "plné", neznamená že jsou ta děcka "vhodná" k adopci (většinou z právních důvodů). Takže vždy je pár žádající adopci řádně proklepnut. A nezlobte se na mě, ale pokud bych měl jí vybírat mezi (stejně hodnými a dokonalými) různě orientovanými páry, volil bych vždy pár heterosexuální.

2 0
možnosti

Snahy zakázat nejsou, měla jsem na mysli různé komentáře a úvahy na toto téma na internetu (že by bylo lepší ho zakázat, že je zbytečný, rušivý apod.). Ohledně adopcí - nikdo nechce zaručení nějakého "práva" na děti, jedná se jen o možnost vůbec podat žádost, což žádné právo vůbec nezakládá a samozřejmě by se klidně mohlo stát, že spousta homosex. párů by v praxi neuspěla a žádné dítě nedostala. Vzhledem k tomu, že nejpřirozenější prostředí pro děti je skutečně heterosexuální rodina, uznávám, že by mělo být předmětem odborné diskuse, kolik "bodů" navíc by měli žadatelé z takových rodin o děti mít (určitě je mají proti žadateli - osamocenému jednotlivci), ale to jsou už spíše technické záležitosti.

1 0
možnosti
MP

Na Slovensku začíná sexuální výchova s tématem-Můžete si své pohlaví vybrat. V některém státě se zavádí společné záchody na školách. Jinde se podporuje pedofilie. Skutečně se záměrně neničí tradiční hodnoty rodiny? Navíc se propaguje "dobrovolná smrt"...

1 1
možnosti
MM

Pane Petře, souhlasím s Vámi i s panem Vránou. Nevím, zda se tradiční hodnoty rodiny ničí záměrně či nezáměrně, ale pravda je, že se ničí. A to není dobré.

Nejsem nijak naladěna proti homosexuálům, jeden z nich byl dokonce můj bývalý kolega a také kamarád. Byl to slušný a vzdělaný člověk. Pokud by tedy chtěl v této zemi homosexuály někdo pronásledovat, pokud by byli diskriminováni v práci, na úřadech, od sousedů či jinak, určitě bych se postavila na jejich stranu, podepsala petici či je chránila jinak.

Prague Pride je ale k čemu?  Jaké signály chtějí ke společnosti vysílat? Čím jim tato společnost ubližuje? Chtějí vychovávat děti, část společnosti se staví proti, dává přednost tradiční rodině. Já také. Kam až se ale jejich požadavky budou stupňovat?

1 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 14,16
  • Průměrná čtenost 576x
Po mnoha letech v nejrůznějších zaměstnáních jsem zakotvila jako OSVČ a vrátila se ke svému staronovému koníčku - češtině (tu jsem ostatně i vystudovala) jako korektorka českých textů. Kromě toho píšu - třeba tenhle blog nebo pohádky. 

V posledních letech mě "chytlo" cestování a poznávání nových kultur a světů, chtěla bych v něm pokračovat, dokud finance a zdraví dovolí. 

*********

http://www.dobretexty.cz 

(české korektury a něco o psaní bakalářských prací)

******

http://www.punove.webnode.cz

 (pohádky o zvláštních modrých konících - půních)

*********?

https://www.ukormorana.cz

(numerologické rozbory)