Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak tak. Já se v různých diskusích ptal těch, co nemohou EU ani cítit, v čem osobně jim (vesměs důchodcům) EU ublížila. Buď jsem se nedočkal odpovědi, nebo nanejvýš to byl rum, pomazánkové máslo a podobně.

Skutečně racionálně podloženou nevýhodu jsem se nedozvěděl. A když, tak to byla chyba zaviněná naší hloupostí, neschopností nebo snad i záměrem (urvat dotace).

Jako učebnicová ukázka je onen půlrok, kdy jsme měli v EU předsednictví. V té době jsme jen dokázali, že padla vláda.

0 0
možnosti

Jistě EU udělá vše proto, aby případný exit každému opepřila. Když ale najednou vystoupí z EU více států a nebo alespoň více států bude požadovat změnu, pak EU bude postupovat opatrněji. Západ přijal východní blok do EU, protože to bylo pro něj výhodné, jiný důvod nebyl. Západ získal další trhy, získal levnou pracovní sílu, získal vliv nad východními firmami a výzkumem, to přinejmenším. Je pravda, že EU je pro nás také výhodná,ale měli bychom myslet na budoucnost a investovat finance do výroby (strojírenství, informační technologie, genetika, aj.), školy by se měly tedy hlavně soustředit na obory, které zaručí lepší budoucnost naší krásné země. Lépe se v EU bude vyjednávat zemi, která má silnou ekonomiku a která se může opřít o svoje spojence , například z V4.

1 0
možnosti
Foto

Co to nechat na trhu?

0 1
možnosti

Důkladná a hloubková analýza je samozřejmě v takovémto případě potřeba. Na druhou stranu těch různých vlivů je tam tolik, že jsou stejně jakékoliv predikce bezpředmětné. Ono se to skutečně může vyvíjet různě. Např. může nastat nějaká situace, která způsobí, že spolu s námi podá žádost o výstup z EU třeba i Polsko a Maďarsko, nebo i Rakousko. Rázem bychom v tom nebyli sami a situace by se výrazně změnila. Nebo by se ukázalo, že jako montovna jsme třeba pro Německo tak významní, že by byl naprostý nesmysl uvalovat z jejich strany na obchod s námi jakákoliv cla, protože by si ta cla uvalovaly především německé podniky samy na svoje vlastní výrobky produkované u nás a k nim dovážené v rámci koncernů. Nebo může mezitím zbankrotovat Itálie a zhroutí se celý projekt EURa jako společné měny, což velmi zkomplikuje situaci řady členů eurozóny, a případný odchod začnou opět zvažovat i jiní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 14,16
  • Průměrná čtenost 576x
Po mnoha letech v nejrůznějších zaměstnáních jsem zakotvila jako OSVČ a vrátila se ke svému staronovému koníčku - češtině (tu jsem ostatně i vystudovala) jako korektorka českých textů. Kromě toho píšu - třeba tenhle blog nebo pohádky. 

V posledních letech mě "chytlo" cestování a poznávání nových kultur a světů, chtěla bych v něm pokračovat, dokud finance a zdraví dovolí. 

*********

http://www.dobretexty.cz 

(české korektury a něco o psaní bakalářských prací)

******

http://www.punove.webnode.cz

 (pohádky o zvláštních modrých konících - půních)

*********?

https://www.ukormorana.cz

(numerologické rozbory)